Duurzame energie in handen van lokale inwoners

Samen ontwikkelen van wind- en zonneparken

Lokaal opgewekte duurzame energie voor lokaal gebruik

Naar een energietoekomst die we gezamenlijk bepalen

De leden van REScoop Limburg

Hier ziet u de leden van REScoop Limburg het is de alliantie van onafhankelijke Limburgse, duurzame energiecoöperaties.

REScoop Limburg ondersteunt haar leden bij het opwekken en leveren van duurzame energie en het mogelijk maken van energiebesparende maatregelen. In het bijzonder richt REScoop Limburg zich op het ontwikkelen van coöperatieve, regionale windparken. Principieel uitgangspunt daarbij is om door de coöperatieve aanpak de geldstromen binnen de regionale economie te houden en ten goede te laten komen van de eigen inwoners. REScoop Limburg is een lerende organisatie die met al haar leden een verdere professionalisering nastreeft.

koeien1.JPG

Leudal Energie

Leudal Energie is een lokale en duurzame energiecoöperatie in de gemeente Leudal (Limburg). Leudal Energie gelooft in het duurzaam opwekken van energie, waarbij CO2 uitstoot tot een minimum wordt beperkt en we daardoor bijdragen aan een beter milieu.
Link naar de website...

logo-leudal-energie-kl.png

WeertEnergie

WeertEnergie is een coöperatieve vereniging (opgericht op 4 juli 2013) van inwoners van de regio Weert, die samen betaalbare, eigen en duurzame energie willen realiseren. Door zelf de energie te regelen hebben we weer invloed op onze eigen rekening.
Link naar de website...

logo-weertenergie.png

Peel Energie

De coöperatie Peel Energie levert lokaal en duurzaam opgewekte energie aan particuliere en zakelijke klanten in de gemeente Peel en Maas. Peel Energie hanteert schappelijke prijzen en hecht veel waarde aan service.
Link naar de website...

logo-peel-energie.png

Zuidenwind

Zuidenwind wil een impuls geven aan duurzame energie in Limburg, door duizenden huishoudens in Limburg te voorzien van schone elektriciteit. Hoe? Door samen met u windturbines te plaatsen op geschikte locaties.
Link naar de website...

logo-zuidenwind-300x112.jpg