Duurzame energie in handen van lokale inwoners

Samen ontwikkelen van wind- en zonneparken

Lokaal opgewekte duurzame energie voor lokaal gebruik

Naar een energietoekomst die we gezamenlijk bepalen

Oud wethouder van Weert Henk van de Loo beoogd voorzitter van REScoop Limburg

PERSBERICHT

Het bestuur van REScoop Limburg heeft Henk van de Loo gevraagd om voorzitter te worden van de coöperatie REScoop Limburg, de koepelorganisatie van 20 Limburgse energiecoöperaties.

Henk van de LooOp 4 juli zal het bestuur Henk voordragen in de Algemene Ledenvergadering als opvolger van Har Geenen die, na 6,5 jaar voorzitterschap, op 9 mei afscheid heeft genomen. In deze periode zijn er in (Limburg 5 coöperatieve windparken gerealiseerd, waarvan de laatste op 10 juni in Weert geopend is.

De uitdagingen zijn groot, vooral na de mededeling van TenneT/Enexis dat er in Limburg en Brabant geen groot leveranciers/verbruikers meer op het hoogspanningsnet aangesloten kunnen worden. Gelukkig is Henk is al bekend met de achtergrond van deze blokkade envooral ook met de coöperatieve werkwijze. Hij was voor zijn wethouderschap namelijk 3 jaar bestuurslid van Weert Energie en bijna 3 jaar bestuurslid van REScoop Limburg.

Met Henk is het bestuur weer compleet en kan REScoop Limburg, samen met de lokale energiecoöperaties en ondersteund door het eigen projectbureau, een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie in Limburg.